Giro d’Italia-dienst in de Stevenskerk

Giro d'Italia-mascotte in de Stevenskerk

Zondag 8 mei: “Passione per lo sport”

10.00 UUR, STEVENSKERK

Het is steeds zichtbaarder dat de Giro d’Italia Nijmegen gaat aandoen – de kleur roze duikt overal op. De finish van de tweede etappe is op zaterdag 7 mei op de Oranjesingel en de start van de derde op zondag 8 mei, om 12.30 uur op de Grote Markt.

Voorafgaand aan de start, om 10.00 uur, kunt u in de Stevenskerk terecht voor een speciale oecumenische viering. We staan stil bij vrede en het verbindende van geloof en van sport.

De voorgangers zijn Dr. Harry Verhoeven, priester bij de Sacramentijnen van Brakkenstein en Drs. Perla Akerboom, Luthers predikant en één van de voorgangers in de Stevenskerk (Oecumenisch Citypastoraat). Joost Langeveld bespeelt het grote Königsorgel en Jetty Podt verzorgt de zang. Het carillon van de Stevenstoren wordt bespeeld door Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier.

Een vrolijke dienst, in onze mooie vreedzame stad! Kom te voet of op de fiets*.

Giro d'Italia-mascotte voor de Stevenskerk

*De kerk is met de auto niet bereikbaar, ook niet voor mensen die slecht ter been zijn. Wel is de Oranjesingel toegankelijk. Mensen die toch met de auto willen/moeten komen, kunnen mogelijk parkeren in de Gerard Noodstraat of in parkeergarage Kelfkensbos.