Laden Activiteiten

« terug

Mariavespers

31 mei 2017|19:30 - 20:30
Op 31 mei 2017, de laatste dag van de meimaand – Mariamaand, zetten we Maria in het zonnetje met een feestelijke vesperviering. De vespers, dat is binnen de getijdengebeden in de kloosters, het avondgebed waarin liederen, gezongen psalmen en lezingen elkaar afwisselen. Door de week zijn de vespers ingetogen en meditatief, maar op feestdagen wordt er uitbundig gevierd.
Met het Boskapelkoor, onder leiding van Rob Engels en een aantal instrumentalisten, wordt deze viering een extra feestelijke vesperviering.
Zoals Maria het mogelijk maakt dat God mens kan worden, zo maakt zij het God ook mogelijk om zijn vrouwelijke kant te laten zien. Op die manier verbindt zij man en vrouw, God en mensen tot één gemeenschap.
Geen wonder dat veel mensen, ook mensen die hun spiritualiteit niet in een kerk beleven, Maria ervaren als “verbindster”.
Misschien volgt u ook onze andere vormingsactiviteiten rondom Maria en ontdekt u daarbij nog veel meer facetten van Maria. Dit alles is reden genoeg om de Mariavespers samen te vieren.

Details

Wanneer woensdag 31 mei 2017
Tijd19.30 – 20.30 uur
Waar de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
VoorgangerEkkehard Muth
Muziekhet Boskapelkoor o.l.v. Rob Engels en instrumentalisten
KostenEntrée vrij, wel collecte

Opgeven